"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A matematika önmagából építkezik

A matematika összetett világa

A matematika összetett világa

Vannak tantárgyak, amelyekből elég néhány leckét megtanulni ahhoz, hogy jó jegyeket szerezhessünk, mivel az egyes fejezetek önállóan is értelmet nyernek. Azonban a matematika esetében ez a praktika nem működik. Hiszen a szorzás műveletét nem tudjuk elsajátítani, ha annak idején az összeadást nem tanultuk meg, a térmértant sem lehet megérteni, ha a síkban lévő mértani formákról nem gyűjtöttünk be minden fontos információt.

A matematika területén minden mindennel összefügg, azért szokott az megtörténni, hogy ha valaki valahol elveszti a fonalat, az a későbbiekben nagyon nehezen tud visszakapcsolódni. Ahhoz, hogy újra fel tudja venni a lépést a többiekkel és főleg a tanító, tanár diktálta ütemmel, egyénileg kell bepótolni a kimaradt részt, mert különben hiába próbál továbbépítkezni, a hiányosságok felszínre fognak törni, és a rendszer összedől.

Azonban nem kell megijedni, hiszen számos segítség áll a rendelkezésünkre, amivel a meg nem értett dolgokat elmélyítheti, melyek közül egy kiváló példa a matematika-online.hu segédanyaga, ami egy igazán színes és vidám útmutató a matematika világába.

Kategória
Címkék