"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A vesztegetés vádjára is van megoldás

Vesztegetés

Vesztegetés

Manapság egyre inkább azt látjuk, hogy a törvényben sok a kiskapu, ami alapján aztán az ember nagyon könnyen találhatja magát kellemetlen helyzetben. De az is lehet, hogy mivel nem ismerjük eléggé a jogainkat, ezért ugyanúgy belekeverhetnek olyan dologba, amit nem követtünk el.

Ha vesztegetés vádjával került szembe, vagy esetleg egy családtagját, ismerősét ezzel a bűntettel gyanúsították meg, és szeretne valahogyan segíteni, akkor nem árt, ha tisztában van vele, hogy mégis mit jelent pontosan ez a vád, milyen esetekben tekintik valóban annak, és ha tudatlanságból keverednek bele, akkor hogyan lehet menteni a helyzetet.

Ezért a legjobb, ha egyből szakértő tanácsát kéri ki, egy megfelelő védőügyvéd pontosan fel tudja mérni a helyzetet, és azt is tudni fogja, hogy mi legyen a következő lépés és teendő az eljárás során.

A vesztegetés nem egy kevésbé súlyos bűntett, hiszen komoly szabadságvesztést is okozhat, ezért nem érdemes játszani és csak elhessegetni a gyanúsítást, mert ha későn ébred fel, túl nagy lehet már a gond.

Kategória
Címkék