"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Több módon készülhet a kerítés

Kerítés

Kerítés

Sajnos azt kell mondanunk, hogy manapság egyre rosszabb a közbiztonság, ezért gondoskodnunk kell tulajdonunk valamilyen szűnten megóvásáról. Éppen ezért, minden telket kerítés vesz körbe. Ezek a rendszerek azonban teljesen eltérőek lehetnek. Számos anyag áll a rendelkezésre és a formavilág is szerteágazó lehet.

Van, aki a robosztusabb rendszereket kedveli, míg mások inkább arra törekednek, hogy kerítés minél kevesebb helyet foglaljon el. Bárhogyan is legyen, a lényeg az, hogy a nem kívánt látogatókat kint tartsa. Éppen ezért gyakoriak a felső részen húzódó tüskés kialakítások, amelyek önmagukban is elég elrettentőek. Jelentőséggel bír ugyanakkor a kerítés méretének megválasztása is.

Minél magasabb, annál inkább visszatartó erővel rendelkezik, de ugyanakkor törekedni kell arra is, hogy dekoratív legyen. A kerítés esztétikai funkciót is betölt, így ennek szintén meg kell felelnie. A felhúzása megtörténhet több módon, ugyanis előre gyártott elemekből készülhet, de akár saját kezűleg is felépíthető gondos munkával és sok tervezéssel.

Kategória
Címkék