"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Tegnap műtötték, ma már szabadon távozhat

Egynapos sebészet

Egynapos sebészet

Talán azzal az állítással mindenki egyetért, hogy nem túl jó dolog kórházban lenni. Szerencsére azért vigaszra adhat okot, hogy ma már léteznek olyan egészségügyi intézmények is, ahol a magas színvonal és a gondoskodás megkönnyítik még a legnehezebb helyzeteket is.

A 21. században már az is előfordulhat, hogy az operáció után egy nappal, a páciensek akár haza is mehetnek. Ez az egynapos sebészet, ami egyre jobban terjed a kórházak tekintetében. Mivel a betegek általában nem szeretnek az otthonuktól távol lenni, ezért bizonyos műtétek után, már másnap távozhatnak a klinikáról és csak pár nap múlva kell visszamenni az ellenőrzésre.

Természetesen ezt a filozófiát nem mindegyik műtét esetében lehet alkalmazni, mert a súlyos betegségeknél bizony muszáj lesz bennmaradni az intézményben. A Duna Medical Center orvosai azonban arra törekednek, hogy minél több esetben nyíljon lehetőség a hazamenetere. Ez az egynapos sebészet,

aminek főleg az fog örülni, akinek olyan a helyzete, hogy nehezen megoldható a napokig történő távollét az otthonától. Másrészt azonban, az egészségen sem szabad spórolni, éppen ezért ha valamilyen komplikáció miatt muszáj bennmaradni, akkor mindenképpen eleget kell tenni az orvosi kérésnek. Azonban, ha szépen gyógyul a beteg, akkor akár már másnap hazamehet, hiszen ez az egynapos sebészet lényege.

Kategória
Címkék