"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A szülinapi borok ünneplésre sarkallnak

Szülinapi borok

A bor már hosszú idők óta összehozza a társaságokat és ünneplésre ad okot, már csak azzal is, hogy jelen van az asztalnál. Ezért választják sokan a szülinapi borok némelyikét meglepetésként ajándékba, ha köszönteni készülnek.

A bor ugyanis jelkép. Főleg a magyar kultúrában. Hiszen szinte nincs is olyan ember, aki ne tudná, hogy mekkora odafigyeléssel és gondoskodással készülnek ezek a finom nedűk. Ha bort ajándékoz, akkor ezt a fajta törődést adja át. Fokozni is lehet a bor szellemi értékét, ha egyedivé varázsolja azt egy személyre szóló üzenet felíratásával, vagy egy mutatós, egyéni, domború nyomással készült fém címkével.

Ha erre nincs lehetősége, akkor gondoskodjon arról, hogy a kiválasztott bor mindenképpen illeszkedjen az ünnepelt ízlésvilágához! Ezt csak azok tudják megtenni, akik valójában ismerik őt. A kiválasztott bort kérheti akár díszüvegben is, ami lehet mutatós vagy jelképes, esetleg mindkettő. A szülinapi borok ugyanis a legtöbbször a vitrinbe kerülnek a többi közé és csak ritkán szokták kinyitni azonnal.

Kategória
Címkék