"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Rendkívül kellemetlen az ovulációs fájdalom

ovulációs fájdalom

Ovulációs fájdalom

Az emberi szervezet valóságos csoda, ami sokféle problémamegoldó képességgel rendelkezik, de olykor komoly fájdalmakat is előidézhet, a nem megfelelő működéséből adódóan. A nők kicsit másképpen működnek, mint a férfiak, bizonyos tekintetben. Az ovulációs fájdalom azonban nem mindenkinél ugyanolyan erőséggel mutatkozik meg. Miről van szó? A menstruációs ciklushoz köthető szorosan ez a jelenség, amikor az érett pete kijut a petefészekből és előkészül a megtermékenyülésre. Amennyiben nem találkozik a hímivarsejttel, akkor elpusztul és az előkészített nyálkahártya leválik, majd vérzéssel együtt távozik.

Az ovulációs fájdalom a peteérés szakaszára tehető, ami általában nem jár tünetekkel, de néha mégis. Feltehetően a tüszőnövekedés vagy megrepedt tüsző miatt, ami a kilökődés előtt történik, a keletkező vér, illetve más folyadék irritálja a kismedence szöveteit és ez jár gyulladással. Az ovulációs fájdalom pontos okai nem ismertek, de visszavezethetőek cisztákra, endometriózisra, húgyúti fertőzésekre és még méhen kívüli terhességre is. Fontos ezért mielőbb szakemberhez fordulni a rendszeres jelenlétében.

Ismerjük meg a testünket alaposan!

Sajnos elég szomorú dolog, de a legtöbben annyira nem ismerik a saját testi működésüket, hogy az már problémákat jelent. A colore.hu weboldalon az egészség, de a család kategóriákon belül is találhatunk olyan írásokat, amelyek esélyt kínálnak a szervezetünk közelebbről való megismerésére. Általában a legtöbben csak akkor foglalkoznak ezzel, amikor valamilyen panaszt éreznek. Jobb mindig elébe menni a problémáknak, mint utólag kutatni azok megoldását.

A colore.hu sok hasznos tippet nyújt, ezek révén feltárhatunk számos érdekességet, ami esetenként magunkra ugyanúgy vonatkoztatható. Sokan vagyunk a világon és többen szenvednek ugyanolyan panaszoktól, ezért jó eséllyel, ami náluk, az nálunk is működik. Néha csak némi változtatásra van szükség, míg olykor megéri mielőbb orvoshoz fordulni. A colore.hu révén letehetjük a voksunkat a jobb életminőség mellett, de ehhez fontos, hogy ismerjük a szervezetünk reakcióit a különféle panaszokra.

Kategória
Címkék