"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Nem mindegyik nyugdíjcélú megtakarítás előnyös az Ön számára

Nyugdíjcélú megtakarítás

Nyugdíjcélú megtakarítás

Szeretne többet megtudni a nyugdíj előtakarékosságról? Nem elhamarkodott döntés már a munkás évek kezdetekor odafigyelni a megfelelő megtakarítási forma kiválasztására, ugyanis az állami nyugdíjrendszer nagy valószínűséggel már nem sokáig tudja ellátni a rá szabott feladatokat. Manapság három nyugdíj előtakarékossági forma áll az érdeklődők rendelkezésére, melyek közül azonban maximum kettőt érdemes egyidejűleg elindítani.

 

Miért nem mindegy melyik mellett teszi le voksát? Mivel az állami támogatás által biztosított adójóváírás maximálisan évente 280 ezer forintot tehet ki, ezért fontos, hogy a kettő lehetőség kombinációját, s az általuk kínált előnyöket használja ki akkor, ha nyugdíjcélú takarékoskodásról van szó. Akik fontosnak tartják a nyugdíjas évek biztonságát, számukra a megoldás a nyugdíj előtakarékossági számla. S hogy miről is van szó a NYESZ esetében?

 

Gyakorlatilag ez egy értékpapír számla, amely kereskedési céllal került létrehozatalra. A némi szakértelmet megkövetelő kereskedelem során érhető el a hozam, ráadásul kamattámogatás is igényelhető, méghozzá évente maximum 100 ezer forint értékben. Abban az esetben, ha 2020 előtt megy nyugdíjba, akkor ez az összeg maximálisan 130 ezer forintot tehet ki. Fontos információ, hogy a kedvezmény nem azonnal felhasználható, hanem az előtakarékosság számlán kerül jóváírásra, és adómentesen kizárólag a nyugdíjba vonulás után vehető igénybe.

 

A megtakarítás egyfajta alternatíváját kínálja a nyugdíjbiztosítás, mely az előzővel szemben életbiztosításként áll rendelkezésre, és tulajdonképpen egy életbiztosításba csomagolt megtakarítást kínál az ügyfelek részére. Ha nem mozog otthonosan a területen, az egyes megtakarítási formák közül történő választáshoz érdemes független szakember segítségét kérnie!

Kategória
Címkék