"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Milyen a jó száraz kutyatáp?

Száraz kutyatáp

Száraz kutyatáp

Ahhoz, hogy kedvenc házőrzőnk egészséges maradjon, főként két dologra van szükség. A rendszeres mozgásra és a megfelelő táplálásra. Ha az udvaron tartjuk a kutyát, akkor az a mozgásigényét ki tudja elégíteni. Azonban a helyes táplálás így is a gazdi feladata marad.

A legtöbb száraz kutyatáp tartalmazza mindazt a fontos tápanyagot, amire hűséges barátainknak szüksége van. Az állati eredetű tápanyagok mellett növényi rostokat, vitaminokat és ásványi anyagokat is fogyasztanak általuk.

Arra azonban figyelnünk kell, hogy a száraz kutyatáp mellett mindig legyen víz is az ebek itatójában. Persze nem mindegyik eledel felel meg az elvárásoknak, ezért ha lehetőségünk van, alaposan válogassuk meg, hogy mivel etetjük kedvenceinket.

A kölyökkutyákat érdemes a drágább, prémium minőségű tápokkal etetni, mert azok biztos, hogy tartalmazzák az állat számára fontos elemeket, amelyek nélkülözhetetlenek a fejlődés során. A száraz kutyatáp mellett konzervet is adhatunk néha a kedvenceinknek, és különböző jutalomfalatokkal is kényeztethetjük őket.

Kategória
Címkék