"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Melyek a norma szerinti villámvédelem szabályai?

Norma szerinti villámvédelem

Amikor villámlás idején a ház nincs ellátva megfelelő védelemmel, akkor könnyedén előfordulhat, hogy az épületben zárlat lesz. A norma szerinti villámvédelem leírása megtekinthető a villamvedelem.eu weboldalon. A felülvizsgálat és a rendszerek ellenőrzése folyamatosan kell legyen. Abban az esetben, hogyha az Ön rendszere is ellenőrzésre szorul, akkor kérje ki a szakértők tanácsát is!

A villámvédelem felülvizsgálója csak olyan személy lehet, aki megfelelő végzettséggel rendelkezik. Fontos, hogy a a különféle méretű és magasságú épületeken is legyen elhelyezve olyan eszköz, amellyel meg lehet akadályozni a villám becsapását. Rengetegszer szerepelt a médiában olyan család, akiknek a házában ez a természeti jelenség okozott kárt. Sajnos, régebben még nem voltak megfelelő eszközök a kivédésére, csupán a villámhárítók, amelyek több-kevesebb sikerrel működtek. Napjainkban már rendkívül fejlett berendezések érhetőek a különféle gyártóktól.

A norma szerinti villámvédelem jogszabályhoz kötött, amelyről a weboldalon is olvashat. A legtöbben nem is gondolják, de igen sokszor előfordult már hazánkban is, hogy családi házakba csapott bele a villám. Nagyjából minden tízedik háztartásban fordult már elő, hogy emiatt le kellett cserélni az elektromos berendezéseket. A villám védelem manapság már egyszerűen igényelhető szolgáltatás, amelyet a villamvedelem.eu weboldalon is elérhet.

Tudta, hogy egy villámcsapásnak akkora ereje van, jobban mondva, annyi energiát tartalmaz, amellyel akár 115 ezer darab villanykörtét is lehetne működtetni? Ha Ön is látja, hogy rosszabbra fordult az időjárás, esik az eső, fúj a szél és még villámlik is, akkor inkább ne kapcsoljon be semmilyen elektronikai eszközt. Még akkor is óva intenek a szakemberek, hogyha a házon villámhárító került elhelyezésre. Azt gondolják az emberek, hogy csak a magas helyek vonzzák a villámokat, viszont a nagyobb energia is. A villám védelem kialakítása rendkívül lényeges az újonnan épült családi házak és egyéb épületek esetén is.

Kategória
Címkék