"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Jó döntés a fekvő bojler?

Fekvő bojler

Fekvő bojler

A bojlerek jelentős mértékben hozzájárulnak a kényelmes mindennapokhoz, hiszen egy forró fürdő a nap végén csodákra képes. Ehhez pedig szükséges egy jó minőségű és márkás készülék is, ugyanis a meleg vizet biztosítani kell. Egy fekvő bojler, akár 20 évig is működhet anélkül, hogy rendszeresen költene a javítására.

Természetesen, mint mindennek, a bojlernek is szüksége van a megfelelő karbantartásra, hogy az élettartama hosszú legyen. A karbantartás pedig eltér annak függvényében, hogy milyen típusról beszélünk. Amikor el kell dönteni, hogy álló vagy fekvő bojler kerüljön megvételre, néhány szempontot érdemes mérlegelni.

A szakértők tapasztalata szerint, az utóbbi sokkal könnyebben vízkövessé válhat, ezért értelemszerűen a javítása is gyakoribb. Ettől függetlenül, a fenti állítás, miszerint 20 évig is bírja, még igaz. Csupán szükség van a karbantartásra. A fekvő bojler hamar elkezd csöpögni, hiszen a tartályban lévő alkatrészek megolvadnak a forrásban lévő víztől. De miért kezd el forrni? Azért, mert a vízkő nagyon könnyen átforrósodik, így a bojlerben lévő víz is hamar átveszi ezt.

Érdemes egy szakértő véleményét is kikérni, amikor egy ilyen berendezést szeretne megvásárolni. Továbbá, a bojler felszerelés is csakis az erre képzett mesterek munkája. Nem ajánlatos egyedül nekilátni, nehogy elrontson valamit, aminek a javítása pénzbe kerül. Mindennek lejár egyszer az ideje, így a villanybojler esetében is elérkezik az pillanat, amikor tönkremegy, idejét múlja és le kell cserélni.

Amikor újat vásárol, nem szabad csakis az ár alapján dönteni, ugyanis lehet, hogy a legolcsóbb most jó döntésnek ígérkezik, de amikor rendszeresen javítani kell, akkor sokkal drágábban jön ki, mintha egy minőségit vásárolt volna. Kérje ki az eladók véleményét vagy konzultáljon egy szakemberrel! Ha pedig eldöntötte, hogy melyiket vásárolja meg, a bojler felszerelés feladatát is érdemes profikra bízni. Rövid idő alatt készen van és Önnek nem kell ezzel kínlódnia. Amennyiben szeretne többet megtudni a témáról, kattintson az oldalra!

Kategória
Címkék