"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Hőfokozó dobbal az energia megtakarításért

hőfokozó dob

Hőfokozó dob

Azok, akik elég szerencsések ahhoz, hogy az otthonukat kandalló ékesítse, már tudják, hogy egy valóban hatékony, megbízható és biztonságos rendszer létrehozásához sok különböző alkatrészre van szükség. A kandalló egyik fontos összetevője a hőfokozó dob. Ennek kiváló minőségűnek kell lennie, a meghatározott követelményeknek megfelelően, hogy akár az 1000 fokos hőmérsékletnek is ellen tudjon állni. Az ilyen termékek pedig csak a megbízható gyártóknál találhatóak meg.

A kandalló hatékonyságának növelése és ennek megfelelően a tüzelőanyag csökkentése érdekében, a kandalló tűzterére hőfokozó dobot ajánlatos felszerelni, ami hőcserélő funkciót is ellát. Ennek a telepítéséhez nincs szükség további rögzítő elemekre. Megbízhatóan csatlakozik a kéményrendszer többi alkotóeleméhez a csövet a csőbe módszerrel. A hőfokozó dob használata jelentősen növeli a kémény hő leadási hatékonyságát. A segítségével extra hőt kaphatunk és jelentősen csökkenthetjük a szükséges tüzelőanyag mennyiséget.

Ugyanakkor a kandalló termelékenysége is növekszik. A benkel.hu online áruház nagy választékban kínál öntöttvas kiegészítőket. Közöttük a kemence hamuzó ajtó nélkülözhetetlen elem. Ez a fűtőberendezés elérésére és az égési folyamat vezérlésére szolgál. Az eléréssel kapcsolatos közvetlen feladaton túl, dekoratív funkciót is ellát. A nálunk bemutatott kemence hamuzó ajtók öntöttvasból és különféle kivitelben készülnek. Lehetnek zártak vagy üvegezettek is, kétoldalúak, befelé vagy kifelé nyithatóak.

A formájuk szintén nagyon eltérő, a hagyományos négyszögletű vagy téglalap alakú termékeken át, a kerek vagy ovális kialakítású modellekig mindenféle van. Minden nyitószerkezet nagyon kényelmes fogantyúval rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a fűtőeszközök könnyű nyitását és zárását. A weboldalunkon könnyű kiválasztani és megvásárolni az egyes tételeket, hiszen a katalógusunkban mindent megtalál, amire a kandalló telepítéséhez és biztonságos üzemeltetéséhez szüksége lehet. Régóta jelen vagyunk a hazai piacon, ezért a kemence hamuzó ajtó kiváló minőségét a hírnevünk is garantálja.

Kategória
Címkék