"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A fekete bodza fogyasztása előnyös

Fekete bodza

Szinte nincs olyan ember, aki ne ismerné ezt a gyógynövényt. A fekete bodza szirup és szörp immunerősítésre tökéletes készítmény. A fekete bodza virágában értékes flavonoidok találhatóak, mint például a rutin, a sambucin, valamint a kvercetin. Rengeteg vitamint, tápanyagot tartalmaz. A bodza hatása nyugtató, izzasztó, vértisztító, vizelethajtó és hashajtó.

Hatékonyan csillapítja a lázat, a felső légúti panaszokat, az asztma tüneteit, illetve a köhögést is enyhíti. Sőt, még öregedésgátló tulajdonságokkal is rendelkezik. A bodzalé közkedvelt ital, amely fogyasztható melegen, akár forrón, hígítva, valamint tisztán is, serkenti az emésztést, erősíti az immunrendszert, a szívet és az idegeket egyaránt. Gyerekek és felnőttek számára egyaránt ajánlott.

A Sambucol folyadékok nem tartalmaznak semmilyen mesterséges színezéket vagy ízesítőt. Vegetáriánusok és vegánok is bátran alkalmazhatják a mindennapok során, mivel semmilyen állati összetevőt nem tartalmaz a készítmény. Megtalálható minden gyógynövényboltban és gyógyszertárban.

Kategória
Címkék