"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Ezeket fogadja meg a medence építés során!

medence epites

Medence építés

Látszólag egyszerűnek tűnik saját strandot létesíteni az udvarunkban. Rendelünk vagy vásárolunk egy medencét, feltöltjük vízzel és már használhatjuk is.

Sokan ezt így gondolják és csupán az első használatkor szembesülnek azzal, hogy a medence építés körültekintő tervezést igényel. Korántsem mindegy, hogy az udvar napos vagy árnyékos helyére építkezünk és az sem mellékes, hogy mennyire huzatos a kiválasztott hely.

A nagy légmozgás sok porral és szennyeződéssel jár, valamint a víz párolgását és lehűlését is elősegíti, ezért hasznos lehet, ha kerítés van a közelben. Azt sem árt átgondolni a nagyobb méretű kerti medence építése esetén, hogy a vizet és elektromos energiát fogjuk-e tudni a közelből biztosítani, ugyanis ezzel jelentősen megkönnyíthetjük az életünket.

Elsősorban kisgyermekes családoknak lehet fontos, hogy a medence a házból is jól látható és könnyen megközelíthető legyen. Bár ezek mindössze jó tanácsok, a megfogadásukkal azonban sok bosszúságtól megkímélhetik magukat a tulajdonosok.

Kategória
Címkék