"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Emelőmágnes akkumulátoros változata

Emelőmágnes választék

Amit erről a termékről tudni kell, hogy általában egy lágyvas magból áll, amelyet legalább egy tekercs vesz körül. Az emelőmágnes jobb kéz szabály szerint működtethető.

Mivel az erővonalak a tekercs belsejében azonos irányúak, így a vasban mágneses fluxus alakul ki. Ez a fluxus teszi lehetővé, hogy az arra alkalmas anyagokat magához vonzza. Az ilyen termékeket olyan helyeken alkalmazzák, ahol vas alapanyagot kell mozgatni, akár raktározási, akár feldolgozási céllal. A legnagyobb előnyük, hogy a megfogás és az eleresztés működtetéséhez nem szükséges kézi erő kifejtése, növelve ezzel a biztonságosabb kezelést. Sok esetben problémát, illetve nehézséget okozhat az elektromos áram daruhoroghoz történő vezetése.

Ha a felhasználó több darun szeretné ugyanazt a megfogót alkalmazni, akkor biztosítani kell a gyors áthelyezhetőséget. Az emelőmágnes akkumulátoros változata erre a célra jelent megoldást. Az eszköz tartozéka az infravörös távirányító, amelynek használatával a kezelőnek nem szükséges közvetlenül a teher mellett tartózkodnia.

Kategória
Címkék