"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Az ujjak épsége a védőkesztyűn múlik

Védőkesztyű

Védőkesztyű

Azok, akik már több éve az építőiparban dolgoznak, pontosan tudják, hogy nem érdemes a megfelelő munkaruhák nélkül dolgozni. Ez annyit takar, hogy egy színvonalas védőkesztyű, profi bakancs, egyedi munkásnadrág vagy épp komolyabb kabát nélkül nem is érdemes munkába menni, természetesen az alkalmazott épségét tekintve.

A tapasztaltabbak mindezt pontosan tudják, és ezt a kezdő munkásoknak is elmondják. Ha pedig nem teszik, akkor is ott vannak a munkavédelmi követelmények, melyeket a cégnek tudatnia kell az adott munkással.

Abban az esetben, ha a vállalat ezeket nem veszi komolyan, nagyobb pénzbüntetésre is számíthat. Nem érdemes hát félvállról venni a munkavédelmi szabályokat, és nem csak a büntetés miatt. Ezeknek az elhanyagolása komoly baleseteket is eredményezhet, sőt, a legrosszabb esetekben emberi életek is függhetnek a hanyag hozzáállás miatt.

Ezért is kell a felszerelést a védőkesztyű ruhadarabbal, bakanccsal, sisakkal és nadrággal ellátni. Ezek igen fontos munkavédelmi elemnek bizonyulnak, melyeket nem szabad kifelejteni.

Kategória
Címkék