"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Az A típusos tüdőgyulladás komoly betegség

Az A típusos tüdőgyulladás tünetei

Főleg a hideg téli hónapokban az ember azon kaphatja magát, hogy iszonyatosan köhög, nehezen vesz levegőt, és magas láz kínozza. Nos, ezek a tünetek nem csupán egy keményebb megfázásról árulkodhatnak.

Az A típusos tüdőgyulladás tünetei és otthoni kezelése minden orvos számára egyértelműek. Azonban mielőtt házi praktikákkal kezdene el valaki kísérletezni, a szakember tanácsait ajánlatos meghallgatni. A tüdőgyulladást röntgenfelvétel is igazolhatja. A háziorvos több, mint valószínű, hogy antibiotikummal fogja kezelni e kórt. A tüdőgyulladás szövődményei eléggé súlyosak, ha a beteg halogatja a doktorhoz való bejelentkezést, komoly fertőzésre számíthat, a tüdő hegesedhet, sőt, károsodhat is.

Tulajdonképpen azért van szükség gyógyszeres kezelésre, mert a megbetegedést egy vírus, a Streptococcus pneumoniae okozza. A gyógyulási idő általában minden egészségesebb egyén esetében ugyanannyi, azaz hozzávetőlegesen két hét. Akik tizennégy nap után sem tapasztalnak változást, azoknak mindenképpen vissza kell menniük kontrollra.

Kategória
Címkék