"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Az izomlazító gyógynövény kivonatot tartalmazó krémek

Izomlazító gyógynövény

Izomlazító gyógynövény

Akik rendszeresen végeznek tornagyakorlatokat, legfőképpen azok tudják, hogy mennyire fontos egy-egy komolyabb edzés előtt, megfelelő bemelegítéssel ellazítani az izmokat. Erre speciális mozdulatok is léteznek, de az izomlazító gyógynövény alapú krémek is sokat segítenek.

Persze nemcsak a napi testmozgás-rutinnal rendelkezőknek szükséges ez, sőt, akik csak néha-néha veszik rá magukat egy kis tornára, azoknak még inkább figyelni kell minden mozdulatra, hiszen az izmaik sokkal merevebbek, rugalmatlanabbak, ezáltal pedig sokkal sérülékenyebbek is.

Akik szembesülnek ezzel a ténnyel, azok bátran próbálkozzanak az izomlazító gyógynövény kivonatú készítmények használatával, ha nem szeretnének egy roppant kellemetlen izomhúzódás elszenvedői lenni. A testnek mindennap szüksége lenne egy alapos átmozgatásra, csak a rohanó világunkban nem mindig jut idő erre, ha pedig mégis becsúszna 10 perc szabadidő egy kis testmozgásra, a legtöbb esetben nem a megfelelő módon történik.

Izomlazító gyógynövény alapú bemelegítő krémek lehetnek például a bőrizgató, bőrvörösítő vagy melegítő hatású készítmények, amelyek tulajdonképpen a keringésfokozó ingerüknek köszönhetően, lazítják és melegítik az izmokat. Izomlazító fájdalomcsillapító krém formájában is megtalálhatóak a gyógynövény alapú készítmények. Leginkább a hűsítő hatásúakkal lehet elérni a fájdalom érzetének csökkentését, de a bemelegítő krémek szinte mindegyikében megtalálhatóak a nyugtató, gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító gyógynövények kivonatai.

Az egyre népszerűbb lóbalzsam is megemlíthető, mint izomlazító fájdalomcsillapító krém. Nemcsak gyógyszertárakból, hanem rengeteg üzletből is megvásárolható, aminek köszönhetően bárki könnyedén hozzájuthat. Általában a piros színű balzsamokat, amelyek a legtöbb esetben chilit tartalmaznak, tornagyakorlatok előtt használják a bemelegítés során. A zöld, mentol alapú lóbalzsam pedig a fájdalom enyhítésére, hűsítésre szolgál. Az izomlazító fájdalomcsillapító krém izomhúzódás kezelésére is ajánlott.

Kategória
Címkék