"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Az elakadásjelző háromszög online is megrendelhető

elakadásjelző háromszög

Elakadásjelző háromszög

A biztonságos közlekedés feltétele, hogy minden előírást pontosan be kell tartani, mert ha mulasztás történik, akkor pillanatok alatt bekövetkezhet a baj. Az elakadásjelző háromszög mindig ott kell legyen az autóba, hiszen az életet nem lehet kiszámítani.

Sajnos, az autó olyan mechanikai eszköz, ami még a legjobb karbantartások mellett is bemondhatja az unalmast. Viszont, ha valaki lerobbanna az úttesten az otthonától távol, akkor az első és legfontosabb dolog, amit tennie kell, az elakadásjelző háromszög kihelyezése a KRESZ szabályok szerint. Bizony, akik ezt a fontos könyvet írták, gondoltak erre az esetre is. Természetesen, amikor valaki kocsija lerobban nem az jut eszébe egyből, hogy kitegye az autó mögé a megfelelő távolságban ezt a jelzőeszközt, hanem megpróbál segítséget kérni.

Az elakadásjelző háromszög életet menthet, hiszen a nagyobb sebességgel közlekedő járművek ennek hiányában nem tudnak elég gyorsan reagálni és így összeütközhetnek a pórul járt autójával. Mindennek elkerülése érdekében, fokozottan ajánlott az elakadásjelző háromszög kihelyezése.

Kategória
Címkék