"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Az ekcéma kezelése és elkerülése

Ekcéma kezelése

Ekcéma kezelése

Az ekcéma egy olyan kellemetlen bőrbetegség, amit különböző allergének válthatnak ki, mint például a pollen, állatszőr, különféle ételek fogyasztása vagy szintetikus anyagok viselése. Az ekcéma kezelése az allergiás reakciót kiváló tényező megkeresésével kezdődik és ha megtalálta a bőrgyulladásért felelős tényezőt, próbálja meg eltűntetni a környezetből.

Különféle vitaminok használata segíthet a tünetek enyhítésében, mint az E-vitamin, ami enyhíti a viszkető érzést és a cink, ami immunerősítő hatással lehet a szervezetre. Közvetlenül a gyulladt bőrterületre, kamillából készült krémet is lehet használni, aminek gyulladáscsökkentő hatása van és nyugtatja az irritált bőrfelületet.

Ahhoz, hogy az ekcéma kezelése hatásos legyen, vigyázni kell arra, hogy ne újuljon ki. Próbáljon meg minél kevesebb kozmetikai szert használni, kerülje az allergiás reakciót kiváltó anyagokkal való érintkezést, ne viseljen szintetikus anyagokból készült ruhákat, amelyek irritálhatják a bőrét és mindenképpen kerülje a forró vizes zuhanyzást!

Kategória
Címkék