"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

Az Asimov könyvek elénk tárják a jövőt

Asimov – Robot Visions

Még mindig az egyik leginkább meghatározó sci-fi írónak számít, hiszen a saját stílusával új alapokat sikerült lefektetnie, amelyek akkoriban korszakalkotónak számítottak. Az Asimov könyvek számos példánya megtalálható a scifimarket.hu webáruház polcain.

Aki egy kis tudományos fantasztikumra vágyik, annak mindenképp jó választásnak fognak bizonyulni az Asimov könyvek. A mondanivalója nagyon elgondolkodtató, hiszen általában olyan témákkal foglalkozik az író a könyveiben, amiknek az aktualitása egyre inkább kezd kirajzolódni napjainkban.

A technológiai fejlődés és a robotika azt a jövőképet vetíti előre, amiről az Asimov könyvekben olvashatunk. Érdekes, hogy az író már évtizedekkel ezelőtt eljátszott a gondolattal, hogy milyen lesz a világ akkor, hogyha a robotok fogják elvégezni a mindennapi feladatainkat.

Betekintést nyerhetünk abba, hogy miként képzelte el a mesterséges intelligenciát. Izgalmas történeteket olvashatunk a bolygó kolonizálás témájával kapcsolatban i. Akit egyszer beszippantanak az Asimov könyvek, azt többé nem eresztik.

Kategória
Címkék