"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A vezeték nélküli riasztó praktikus berendezés

Vezeték nélküli riasztó

Vezeték nélküli riasztó

Egyre többen döntenek úgy, hogy valamilyen biztonsági rendszert telepítenek az otthonukba, hogy az állandó védelem biztosítva legyen. Sokan a megfigyelő kamerás rendszereket választják, míg mások az egyszerűbb riasztókkal is megelégednek.

A vezeték nélküli riasztó számos előnnyel rendelkezik, ezért egyre népszerűbb az ilyen szerkezet. Először is a telepítése roppant egyszerű, hiszen nincsenek kábelek, amelyek bonyodalmat okozhatnak. Az érzékelők bárhol elhelyezhetők a rendszer hatósugarán belül.

Ha lakásfelújításra kerül a sor, a vezeték nélküli riasztó könnyen áthelyezhető bárhová. Az érzékelők rádiófrekvenciás jelekkel kommunikálnak a központi egységgel. Ezeket az érzékelőket elemek működtetik, amelyek akár két évig is működőképesek maradnak.

Persze azért néha nem árt ellenőrizni az elemek állapotát, és ha letelt a két év, akkor egy elemcserét is be kell iktatni. A vezeték nélküli riasztó magánlakások és kereskedelmi egységek védelmére egyaránt alkalmas. Megfigyelő kamerákkal vagy távfelügyeleti szolgálattal kombinálva még hatékonyabb védelmet nyújt.

Kategória
Címkék