"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A vegán étrend is lehet teljes

Teljes értékű vegán étrend

Teljes értékű vegán étrend

Napjainkban egyre népszerűbb életmód a vegetarianizmus, vagyis az állati eredetű fehérjék fogyasztásának lehetőség szerinti elkerülése. A vegán életmód még ennél is sokkal tovább megy, hiszen elutasít minden állati eredetű terméket, legyen az élelmiszer vagy bármi más, ami leölt állatok testéből származik, így magát az állatok áruként való tárgyiasítását is.

Elsődlegesen persze az élelmiszerekre vonatkozik, ugyanakkor felmerül a nagy kérdés, hogy a szervezetből ily módon hiányzó fehérjéket, zsírokat és vitaminokat valamilyen módon pótolni kell.

Mivel a vegán étrend kizárólag növényi eredetű termékeket tartalmaz, ez nem könnyű feladat, ugyanakkor nem is lehetetlen. A változatos és kiegyensúlyozott növényi táplálékok mellett, ajánlott bizonyos vitaminok és táplálék kiegészítők rendszeres fogyasztása is.

Ilyen módon a vegán étrend nemcsak nem okoz egészségkárosodást, de előnyei maximális módon hasznosíthatóak azok számára, akik ezen életmód mellett kötelezték el magukat és élik a mindennapjainkat.

Kategória
Címkék