"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A stratégiai pontra helyezett kültéri lámpa

Kültéri lámpa

Kültéri lámpa

Egy szépen kialakított udvar csupán akkor élvezhető igazán, ha azt jól belátjuk. Ez nem csak nappal történhet meg, mert többféle kültéri lámpa megvásárlásával akár az esti órákban is kényelmesen pihenhetünk egy karosszékben. A kerttervezés egyik alapeleme lehet a jó megvilágítás, amit olyan módon tudunk igazán hatékonyan elérni, ha bizonyos stratégiai pontokra helyezünk fényforrásokat.

Ezek általában lehetnek a házunk falain vagy éppen a helyiség központjában egy fára vagy állványra feltéve. A kültéri lámpa típusoknak egyik nagyon gyakori változata a földbe mélyített kialakítás, amivel egy fát, esetleg bokrot kimondottan jól meg lehet világítani. ezzel nagyon hangulatos teret tudunk teremteni magunk körül.

További stílust növelő termékeket is bevethetünk, amelyek gyakran kisebb napelemes kültéri lámpa termékek formájában kerülhetnek alkalmazásra. Ezek nagy előnye, hogy még akkor is működnek, amikor már a hálózati lámpákat lekapcsoltuk, igaz, hogy inkább csak díszítő elemként használhatóak fel, mintsem valódi fényforrásként, de mégis divatosak.

Kategória
Címkék