"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A sportriporterek kedvence az egylábú állvány

Egylábú állvány

Egylábú állvány

Nem egyszerű a sportfotósok élete. Sporteseményekről sporteseményekre járnak, miközben magukkal kell cipeljék a nehéz felszereléseket is. A legfőbb segítőtársuk az egylábú állvány, aminek az a szerepe, hogy megtartsa a nehéz teleobjektívvel felszerelt fényképezőt.

Számukra fontos a mobilitás, hiszen nem maradhatnak le a legfontosabb mozzanatokról. Olyan eszközöket kell használjanak, amelyek nem hátráltatják a helyváltoztatásban, vagyis nélkülözhetetlen eszköz számukra az egylábú állvány.

Bár a háromlábú nagyobb stabilitást biztosít, de a gyors helyváltoztatást akadályozná. Ugyanakkor, a nagy tömegben, ami sok sporteseményre jellemző, hely sem lenne a háromlábú állvány kinyitására. Az egylábú állvány, azonban kis helyen is elfér.

A sportfotósok mellett, a természetbúvárok is gyakran választják ezt a megoldást, hiszen sokkal könnyebb magukkal cipelni egy ilyen szerkezetet, mint a háromlábú fényképező állványt. Ha nem a stabilitás a legfontosabb szempont, hanem a gyorsaság, akkor az egylábú állvány használata tökéletes megoldás lesz.

Kategória
Címkék