"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A melegvizes mosó hatékonyan működik

Melegvizes mosó

Melegvizes mosó

Amikor adott egy nagyobb felület, amit gyorsan és alaposan meg kell tisztítani, akkor gyakran vakarhatjuk a fejünket, hogy milyen módon is lássunk neki a feladat elvégzésének. Egy kamion, traktor, utánfutó, kombájn vagy bármilyen más jármű, esetleg munkagép, a melegvizes mosó használatával, rövid idő alatt csillogóvá varázsolható.

Figyelemmel kell lenni arra a tényre, hogy a legtöbb esetben olajos, zsíros szennyeződések is fellelhetőek a felületeken. Ilyenkor a meleg víz már önmagában elkezdi az oldást és a magasnyomás egyszerűen eltávolítja a foltokat. Azért kell a melegvizes mosó alkalmazásra kerüljön, mert önmagában a nyomás nem elég, hogy jó munkát végezzen.

Egy kísérlet során láthatjuk, hogy mi a különbség a meleg és hideg folyadékok között. Az olajok úgynevezett hidrofób anyagok, ami azt jelenti, hogy taszítják a vizet. Ez a tulajdonság azonban a hőmérséklet emelkedésével változó értéket mutat, így amíg egy hagyományos 10-15 fokos folyadék nem éri el a kellő hatást addig a 80-100 fok már elvégzi a feladatot. A melegvizes mosó ezért kimondottan hatékony.

Kategória
Címkék