"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A körző készlet se maradjon le a listáról!

körző készlet

Körző készlet

Vannak olyan tantárgyak, amit a legtöbb gyerek kapásból lecserélne, mint például a matematika. Ilyenkor a szülőknek különböző dolgokat kell beszerezniük, mivel az évek folyamán kelleni fog legalább egy körző készlet, többféle számológép, tollak és ceruzák, ahogy négyzetrácsos és üres lapok is.

A gyermekeknek általában nehezen megy az egyenes vonal meghúzása, így a vonalzókat sem szabad kispórolni. A legrettegettebb forma mégis a kör marad. Az ügyesebbek megtanulják az egyenes titkát, viszont a körnek minden oldalról tökéletesnek kell lennie. Amikor sugarat és átmérőt kell számolni, akkor könnyebb elképzelni a problémát szabályos vonalak segítségével, így a táskában lapuló körző készlet gyakran elő fog kerülni. Szerencsére olcsón megúszhatóak ezek a költségek, bár érdemes a jobb minőséget választani.

Ezáltal felkészültek leszünk a következő iskolai évekre és nem kell megint mindenből megvenni mindent. Ha pedig inkább a kisebbeknek vennénk egyet, akkor válasszunk a gyerekeknek kialakított kategóriából!

Kategória
Címkék