"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A jó projektmenedzsment mindig nagy előny

A projektmenedzsment nem egyszerű

A projektmenedzsment nem egyszerű

Egy cégnek az irányítása igazán nehéz feladat elé helyezhet minket, főként akkor, ha nem tudjuk, hogy pontosan mi is a feladtunk. Mielőtt bármibe is belevágnánk, érdemes elvégeznünk egy olyan projektmenedzsment képzést, amelyik segítségünkre lesz a későbbiekben. Természetesen nemcsak új vállalkozás alapításánál jöhet jól a friss tudás, hanem akkor is, ha egy jól működő gépezet tagjai szeretnénk lenni.

De mi is az a projekt? Általában mindenki mást szokott erre a kérdésre felelni, de leegyszerűsítve annyit jelent, hogy törekszünk egy adott cél elérésére, adott időkereteken belül. Nem is gondolnánk, de nagyon sok olyan tényező létezik, amelyik megakadályozhatja, hogy elérjük a kitűzött eredményeket. Az ideális projektmenedzsment lévén, sikerülhet a minimumra szorítani ezeknek a hátráltató tényezőknek a hatásait. Fontos, hogy mindenki tudja, pontosan mi a feladata és a közös munkálatok jól össze legyenek hangolva. Csakis az összetartó és megfelelően működő csapat tudja hatékonyan és időre elvégezni a munkálatokat.

Természetesen nem mindegy, hogy pontosan milyen projekt az, amiről szó van. A komplexebb célok nagyobb tudást igényelnek, amelyeket egy PMP képzés keretin belül lehetőségünk van elsajátítani. A Project Management Professional minősítés egy olyan felsőfokon elismert akkreditáció, aminek a megléte már senkinek nem nyújthat kérdést, hogy képesek vagyunk levezényelni a fontosabb pályázatokat is. Magyarországon körülbelül hatszáz ember rendelkezik ilyen jellegű képesítéssel. De miért is jó számunkra a PMP képzés?

Nagyon egyszerűen azért, mert segít az előrelépésben a munkahelyen, valamint ha magánvállalkozásunk van, akkor jobban kitárulnak előttünk a komolyabb projektek megszerzésének esélyei. Nem ritka, hogy bizonyos esetekben a pályáztató kifejezetten PMP képzés meglétéhez köti a feltételeket, így egyedül csak ennek birtokában van esély a győzelemre. Annak köszönhetőn, hogy nem sok személy büszkélkedhet ilyen diplomával, de ha mi igen, akkor hatalmasat nőnek az esélyeink, ezt a lehetőséget pedig vétek lenne kihagyni.

Kategória
Címkék