"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A hagyományos finn szauna

Finn szauna

Finn szauna

A testet és a lelket kielégítő szaunázás, megannyi jótékony hatással párosítható. A finn szauna, ami tulajdonképpen a hagyományos, mindenki által ismert változat, a magas hő kibocsájtásának köszönhetően, az egészség és a szépség ideális ápolója.

Szaunázás által különböző folyamatokon megy át a szervezet, ilyen például a méregtelenítés vagy a kalóriaégetés. Az immunrendszer erősítésében is fontos szerepet játszik, ha rendszeresen használják. Ezek mellett olyan előnyei vannak még, mint a fájdalomcsillapítás, a bőr feszesítése, a narancsbőr elhalványítása, az érfalak rugalmasságának növelése.A stressz oldásában is hatékony lehet.

A finn szauna jellemzője, hogy nagyobb helyigénye van és ez azoknak kedvez, akik társaságra vágynak, a pihenés, a lazulás mellett, szívesen társalognak. Aki viszont az otthoni légkörben szeretne kikapcsolódni, családtagjai körében, vagy csak egyedül, szintén megteheti, hiszen nagyon sok választékban megtalálható a beszerelhető finn szauna, amit egy kis hozzáértéssel, saját maga is kialakíthatja az otthonában.

Kategória
Címkék