"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A gyerekeknek ízlik a kölyök pezsgő

Kölyök pezsgő

A gyerekek mindig is ragaszkodnak a szülők szokásaihoz. Amit látnak a nagyoktól, azt fogják utánozni, ezért csak óvatosan minden mozdulattal! Persze jó példát látva, azt is ugyanúgy el fogják sajátítani. Tehát, amikor a szülők a kölyök pezsgő fogyasztása mellett döntenek, akkor az apróság is abból fog majd kérni egy pohárkával. Ennek pedig semmi akadálya, hiszen nem tartalmaz alkoholt.

Azonban, ha alkoholos verziót fogyaszt és abból kér a csöppség, de megtagadja tőle, akkor meglehet, hogy az a bizonyos mécses eltörik és vigasztalni kell valamivel, esetleg elterelni a figyelmét. A kölyök pezsgő ínycsiklandozó ízekben kapható, ezért mindenképpen adhat a legkisebbeknek is belőle.

Főleg akkor, ha ünneplésre van oka az embernek, mint mondjuk szilveszterkor vagy valakinek a születésnapján. Azt is megtaníthatja az apróságoknak, hogy a poharakat kicsit megemeljük, majd összekoccintjuk és közben, még mielőtt belekóstolna a kölyök pezsgőbe, annyit kell mondani, hogy egészségedre. Ezzel pedig már tovább is adta az egyik magyar hagyományt.

Kategória
Címkék