"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A fenyőfa jól érzi magát a kertben

Árnyékot ad a fenyőfa

Árnyékot ad a fenyőfa

A hatalmas forróságok ellen, amit manapság tapasztalunk nyaranta, igazán jól jöhet egy kis árnyék a kertben. Nagyon sokféle növény jól érzi magát a mi éghajlatunkon és közéjük tartozik a fenyőfa. Első hallásra azt mondanánk, hogy inkább a magasabb hegyeket kedveli, de kicsit utánajárva a dolgoknak rájöhetünk, hogy bár haladva egyre fentebb a hegyekben megvan a határ, amikortól már csak fenyők találhatóak, mégis megjelennek, még a tengerpartokon is.

Ez egy olyan csavar, amire nagyon kevesen számítanak és gyakran még akkor sem fogják fel, amikor saját szemükkel látják. Visszatérve a ház köré, nagyon jó lehetőséget kínál számunkra a fenyőfa. Nem csupán árnyékot nyújt, hanem képes arra, hogy egész évben zöldelljen.

Számolni érdemes azonban a rengeteg lehulló tűlevéllel, ami megkeserítheti a takarítást, de ennek ellenére még mindig megéri kiültetni és szép nagyra nevelni. Többféle fenyőfa van és alapos megfontolást igényel, hogy pontosan melyiket válasszuk. Amennyiben nem vagyunk biztosak a döntésben, érdemes lehet a szakértő véleményét is kikérni.

Kategória
Címkék