"A vihar elvonul, és a táj ott van" – Elizabeth Moon

A fejlődést segítik a kreatív játékok

Logikai játék

Logikai játék

Érdekes szerkezet, az emberi test. Ha valamit nem használunk, akkor nem azonnal, de lassan leépül. Mivel a gyerekek agya és az agykapcsolataik születésük után még fejlődnek, ezért nagyon fontos a kreativitásuk fejlesztése. Erre kiválóak a kreatív játékok, amelyek észrevétlenül segítik a különféle készségeket.

Sokan nem tulajdonítanak különösebb jelentőséget ennek, hiszen örülnek, ha a gyerek játéka maga végzi el a dolgát, zúg, jön-megy, szirénázik, hiszen ez most nagy divat. Csak a játék épp az eredeti célját nem teljesíti, nem fejleszti a gyermeket.

A gyermek az életet tanulja játék közben. A maga módján figyeli meg és modellezi a világot, és mondhatjuk, hogy döntő hatású élete további folyamatára. Persze mindenen lehet javítani, de kár volna a kreatív játékok adta lehetőséget kihagyni.

Biztos, hogy sokan tapasztalták már, hogy ami nem eléggé kreatív számára, azt azzá teszi, azaz szétszedi. Ebből jön aztán az, hogy a szülőknek vagy nagyszülőknek tetsző játékok pillanatok alatt romokban hevernek a felnőttek idegeivel együtt. Tehát a megoldás a kreatív játékok beszerzése. 

Kategória
Címkék